Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ підписав Меморандум про співпрацю в управлінні відходами з французькою компанією «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» (+відео, фото)

06 лютого 2019 року, 13:43

Столична мерія та французька компанія «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» підписали Меморандум про співпрацю в управлінні відходами. Відповідний документ підписали мер Києва Віталій Кличко та віце-президент «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» Александра Бургуан.

«Сьогодні ми підписуємо важливий документ для нашого міста – Меморандум про порозуміння між містом Києвом та компанією «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» щодо життєво-важливого питання для столиці – управління відходами. Адже це сьогодні проблема не лише для Києва, а і для кожного міста України», – сказав Віталій Кличко.

 Він додав, що столиця розпочинає довгострокову співпрацю з французькими партнерами та спільно розроблятиме стратегічний план заходів з питань управління відходами.

Мер нагадав, що Київ продукує приблизно 1,2 млн тонн побутових відходів щороку. А потужностей сміттєспалювального заводу «Енергія» недостатньо, щоб впоратися із такими об’ємами. До того ж, завод «Енергія», який було введено в експлуатацію більше 30 років тому, потребує модернізації. Щодо полігонів побутових відходів, зауважив Віталій Кличко, вони заповнені і мають бути закриті протягом найближчих років. А роздільний збір побутових відходів у Києві наразі нерозвинений.

«Я сподіваюся, що співпраця з нашим французьким партнером стане поштовхом для Києва і для України у сфері поводження із твердими побутовими відходами. Адже «СЮЕЗ Інтернешнл САС» є світовим лідером із питань проектування, будівництва та управління об’єктами переробки твердих побутових відходів та водоочищення та вступає у партнерство із місцевими органами влади у багатьох країнах світу. А Київ зацікавлений у використанні такого досвіду та у такій співпраці», – підкреслив він.

«Ми як світовий лідер екологічних послуг були б дуже раді поділитися нашими експертизами з Києвом та працювати разом, щоб імплементувати європейські та світові стандарти цих екологічних послуг для Києва. Щоб знайти найкращі рішення, що вже доступні та можуть бути розроблені й адаптовані під ситуацію в Києві», – зазначила віце-президент «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» Александра Бургуан.

Віталій Кличко подякував послу Франції в Україні Ізабель Дюмон за зусилля у підтримці України, сприяння співпраці Києва з французьким бізнесом.

Також мер Києва провів зустріч із делегацією керівників високого рівня французьких компаній-членів Асоціації роботодавців Франції MEDEF International, до складу якої увійшли 15 компаній різних секторів французької економіки, зокрема, інфраструктури, інвестиційного менеджменту, банківського сектору, консалтингу та інші компанії, що зацікавлені в інвестуванні в економіку України та Києва.

«Наша мета – поспілкуватися з відповідальними за ухвалення рішень, щоб краще зрозуміти ситуацію в країні, можливості для інвестицій та налагодження партнерства, щоб ми напрацювали нові напрямки співробітництва», – зауважив Президент Ради керівників підприємств Франція-Україна в Асоціації MEDEF International Ніколя Жаше.

Підписання Меморандуму про співпрацю в управлінні відходами

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]