Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ підписав угоду про наміри створення багатостороннього партнерства між Україною та Францією, приурочену 220-ій річниці від дня народження Оноре де Бальзака

23 травня 2019 року, 12:15

У рамках візиту української делегації до м. Тур (Франція) з нагоди відзначення 220-ї річниці від дня народження Оноре де Бальзака відбулося укладання угоди про наміри створення багатостороннього партнерства між містом Тур (з французької сторони) та містами Київ і Бердичів, Житомирською областю, а також селищем Верхівня (з української сторони). Про це повідомили в Управлінні міжнародних зв’язків КМДА. 

Серед перспективних напрямків запланованої співпраці, зокрема:

  • розвиток культури;
  • популяризація культурної спадщини;
  • відновлення архітектурної спадщини;
  • створення туристичного продукту;
  • сприяння вивченню французької мови.

За інформацією управління, ця визначна подія відбулася після багаточисельних обмінів та дискусій щодо проведення заходів, об’єднаних бальзаківською тематикою: фестивалю Balzac Fest в Україні (Київ, Житомир, Бердичів, с. Верхівня) та програми святкування Balzac Tours у Франції (Тур). Ініціатором розвитку партнерства виступила Асоціація «Бальзак-Ганська» на чолі з паном Жаном Рошем. Саме ця асоціація започаткувала проект Balzac Fest в Україні. Концепція фестивалю передбачає його  щорічне проведення у майбутньому.

А 21 вересня цього року відбудеться візит французької делегації з міста Тур до України. Гості візьмуть участь у кульмінаційному заході фестивалю – Balzac weekend у садибі Ганських (с. Верхівня, Ружинський район), де свого часу зупинявся письменник під час своїх візитів до нашої країни.

Крім того, з нагоди 220-ї річниці від дня народження Оноре де Бальзака асоціація «Бальзак-Ганська» ініціювала проведення всеукраїнського художнього конкурсу «Бальзак очима українців». Студенти і викладачі профільних вузів представили свої твори, виконані у різних техніках, але об’єднані бальзаківською тематикою. Незабаром міжнародне франко-українське журі визначить найкращі роботи з понад трьох десятків конкурсантів. Учасники конкурсу отримають можливість наживо поспілкуватися з іменитими мистецтвознавцями, що знаються на творчості Бальзака, а на переможців чекає стажування в Академії образотворчого мистецтва Тура, яке має покласти початок регулярним обмінам між художніми академіями Франції та України.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]