Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує будівництво сміттєпереробного комплексу, загальна потужність якого складатиме 700 тис. тонн сміття на рік (+відео)

11 червня 2019 року, 14:01

Київ готує власний регіональний план управління відходами, що стане комплементарним Національній стратегії поводження з відходами. Столиця планує збудувати сміттєпереробний комплекс, що матиме загальну потужність переробки 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування. Про це під час прес-сніданку повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, Київ має чіткі плани поступового відходу від технології захоронення як від застарілої та екологічно небезпечної методики.

«У жовтні 2017 року були ухвалена Національна стратегія поводження із відходами, у лютому 2019 року – Національний план. Оновлена законодавча база працює лише кілька місяців. Тим не менше, місто Київ готує власний регіональний план управління відходами для Києва. Це комплексний документ, що погоджується з Мінрегіоном та Мінприроди», – говорить Петро Пантелеєв.

Петро Пантелеєв також заявив, що, зважаючи на стан полігону твердих побутових відходів № 5 поблизу с. Підгірці на Київщині, у Києві відібрані потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки і розпочато проектування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]