Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує фінансувати капремонти будинків, у яких створено ОСББ

27 листопада 2018 року

Київ планує фінансувати капремонти будинків, у яких створено ОСББ

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення, відповідно до якого будинкам, де створено ОСББ місто надаватиме кошти на проведення першого капітального ремонту. 

Відтак, столиця готова фінансувати капітальні ремонтні роботи та роботи з термомодернізації конструктивних елементів багатоквартирного будинку. Однак, така можливість надається лише раз для одного об’єкту.  Від киян вимагається лише створити ОСББ, оскільки підтримка надаватиметься лише після державної реєстрації об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. З важливого – претендувати на фінансування зможуть лише мешканці, чиє житло експлуатується більше 10 років.

«Цим рішенням ми не лише покращимо якість житлового фонду столиці, але й будемо стимулювати киян брати відповідальність у свої руки та ставати справжніми господарями свого дому. Зазначу, що кошти підтримки ОСББ спрямовуються виключно для здійснення реконструкції, реставрації, проведення капремонтів та технічному переоснащенню спільного майна. Жодним чином вони не підлягають розподілу між співвласниками будинку»,  – зазначив співавтор даного проекту рішення, депутат Київради Олег Костюшко.

«Головними розпорядниками коштів на підтримку ОСББ будуть районні державні адміністрації. Саме до них потрібно звертатися Голові правління об’єднання для отримання відповідної фінансової допомоги.  Щодо можливої суми підтримки – йдеться про 500 гривень на квадратний метр»,  – повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Відповідний проект рішення мають винести на одне із пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]