Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує суттєво оновити трамвайний та автобусний парки

11 квітня 2019 року

Київ планує суттєво оновити трамвайний та автобусний парки

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської депутати прийняли рішення про затвердження угод, укладених Київським міським головою від імені Київради з метою реалізації проекту «Міський громадським транспорт України».

Відтак, планується суттєво оновити міський громадський транспорт. Йдеться про трамвайний та автобусний парки, а також про придбання кабін фунікулеру для перевезення пасажирів. На це необхідно 50 млн євро. Розпорядником коштів буде комунальне підприємство «Київпастранс».

«Планується оновити міський трамвайний парк на суму 24,9 мільйона євро. Автобусний – на 18,6 мільйона євро. А також купити кабіни фунікулеру та обладнання до них на загальну суму 6,5 мільйонів євро. Кошти надає Європейський інвестиційний банк у рамках реалізації проекту «Міський громадський транспорт України»»,  – уточнив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Реалізація цього проекту покращить рівень надання сучасних, безпечних та, що важливо, екологічних послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, кажуть у мерії.

Рішення підтримали 65 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]