Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’явиться ландшафтний заказник «Осокорківські луки»

11 квітня 2019 року

У Києві з’явиться ландшафтний заказник «Осокорківські луки»

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає створення ландшафтного заказника місцевого значення «Осокорківські луки».

Відтак, ландшафтний заказник буде створено на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києві. Він матиме орієнтовну площу 148 га. Зазначена ділянка – це землі комунальної власності столиці.

«Наша мета – зробити Київ ще зеленішим і захистити зелені зони від недобросовісних забудовників. Наше рішення якраз цьому сприятиме, адже покращить стан довкілля мегаполісу та збереже цінні природні комплекси водно-болотних угідь. Зазначу, що територія майбутнього заказника розташована уздовж Дніпровського екологічного коридору, багатого на рослини та тварини, занесені до Червоної книги. Звісно ми плануємо, що  «Осокорківські луки» стануть одним з улюблених місць відпочинку як киян, так і гостей столиці», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Згідно з рішенням, КО «Київзеленбуд» має забезпечити охорону та збереження об’єкту, а також вжити заходів щодо державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою заказника.

Рішення підтримали 93 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]