Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує виділити рекордні 21 млрд грн на освітню галузь у 2020 році

04 грудня 2019 року

Київ планує виділити рекордні 21 млрд грн на освітню галузь у 2020 році 

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала проект бюджету на 2020 рік. Відтак, відповідно до документу, доходи міста Києва становитимуть 58,761 мільярда гривень. В тому числі доходи загального фонду бюджету –  53,6 мільярдів гривень, спеціального – 5,1 мільярда гривень.

Основні джерела фінансування у 2020 році: податок на прибуток фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, плати за землю та єдиного податку.

«Попередньо місто планувало закласти дещо вищу цифру доходів у Головному фінансовому документі столиці. Однак, через недоотримання субвенцій з державного бюджету вийшли на зазначену суму. Разом із тим, бюджет Києва – збалансований. Видатки складають 58,826 мільярда гривень. Безпрецедентну цифру закладаємо на наступний рік на розвиток освіти у столиці – 21 мільярд гривень. Це більше третини від бюджету.  Далі – транспорт та дорожнє господарство – більше 10 мільярдів. Галузь ЖКГ та охорона здоров’я – більше 6 мільярдів гривень. Соціальний захист – майже 5 мільярдів гривень», – зазначив голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков.

Окремі статті видатків: Департаменту будівництва КМДА на придбання житла для черговиків квартирного обліку закладено на 2020 рік 400 мільйонів гривень, для дітей-сиріт – 50 мільйонів гривень. Департаменту житлово-комунальної інфраструктури на будівництво комплексу з оброблення (перероблення) твердих побутових відходів – 3 мільйона гривень. Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на реставрацію київського фунікулера закладено 55 мільйонів гривень. На реконструкцію мосту Патона – 10 мільйонів гривень.  Департаменту міського благоустрою КМДА на будівництво центру захисту тварин планують виділити 30 мільйонів гривень.

Згідно з бюджетним регламентом Київської міської ради, депутати мають ухвалити головний фінансовий документ столиці до 25 рудня цього року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]