Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ порушить клопотання про надання статусу академічного Театрально-видовищному закладу культури «Актор»

21 червня 2019 року, 14:55

Київ порушить клопотання перед Міністерством культури України про надання статусу академічного творчому колективу комунального закладу «Театрально-видовищний заклад культури «Актор», зважаючи на його видатні досягнення у розвитку вітчизняної культури. Таке рішення ухвалено розпорядженням КМДА № 1111.

«Для кожної людини мистецтва є необхідним визнання її безумовного таланту. І ми як представники міста готові всіляко підтримувати і сприяти творчому розвитку театру. Надання статусу академічного має показати громадськості і самому колективу театру, що ми щиро цінуємо їхню діяльність, бачимо безперервну роботу та самовдосконалення. «Актор» є тою важливою складовою театрального мистецтва Києва, що постійно рухається вперед і є яскравим прикладом для інших», – зазначила директор Департаменту культури Діана Попова.

За її словами, цей творчий колектив стимулює експериментальний творчий пошук і надає можливість молодим режисерам, сценографам здійснювати самостійні постановки, активно сприяє входженню вітчизняної культури до світового гуманітарного простору. Протягом багаторічної діяльності заклад успішно розвиває і популяризує театральне мистецтво, постійно збагачує репертуар творами вітчизняної і світової класики, працює над створенням оригінального сучасного репертуару.

Надання нового статусу вплине на подальший професійний розвиток колективу, сприятиме зростанню їхнього потенціалу та міжнародного авторитету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]