Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ потребує створення ще одного центру соціально-психологічної реабілітації дітей – Марина Хонда (+фото)

23 січня 2019 року, 15:32

У Києві існує потреба створення щонайменше ще одного центру реабілітації дітей, які опинились у складній життєвій ситуації. Про це сьогодні заявила заступник голови КМДА Марина Хонда під час візиту до першого та єдиного у столиці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

«Сьогодні у Києві діє лише один заклад для діток, що потрапили у складну життєву ситуацію. На жаль, тільки одна частина будівлі Центру відремонтована, інша – потребує комплексного оновлення. Наразі у закладі перебувають 87 дітей віком від 3 до 17 років, які позбавлені батьківського піклування, залишили заклади освіти, потерпіли від жорстокого поводження та насильства, діти-іноземці, розлучені із сім’єю», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що у Центрі діти отримують кваліфіковану допомогу фахівців, соціальний та правовий захист, необхідні для повноцінного життя навички, врешті – нормальні побутові умови та можливість відчути себе потрібними.

«Заклад перенавантажений, тому ми повинні говорити про його розширення або створення ще одного Центру. Усі діти абсолютно з різними проблемами та потребами. Не можна допускати ситуації, коли тринадцять підлітків живуть разом в одній маленькій кімнаті. Так само не можна розміщувати разом потерпілих від насилля і тих, хто це насилля здійснював проти інших. Крім того, необхідно враховувати особливості медичної реабілітації дітей, які вже спробували легкі наркотики», – зауважила Марина Хонда.

Заступник голови КМДА переконана, що столиця повинна мати кілька таких закладів, аби забезпечити повноцінну реабілітацію усіх дітей столиці, які її потребують. Адже у Києві, на жаль, більше дітей, які опинились у складній життєвій ситуації, ніж може сьогодні вмістити Центр.

 

Довідково.

Центр створений як Притулок для дітей у 1997 році. У 2012 році притулок було перейменовано у Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.

Термін перебування у Центрі – 9 місяців, за потреби може бути продовжений до 1 року. Заклад розрахований на одночасне перебування у ньому дітей віком від 3 до 18 років.

За час існування Центру в ньому була надана допомога більше 12 000 дітей.

Візит до першого та єдиного у столиці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]