Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ продовжує єдину міжнародну політику для пошуку партнерів із розвитку столиці – Дмитро Загуменний

22 листопада 2018 року, 15:21

Для збільшення фінансово-економічних можливостей Києва, прискорення подальших реформаторських заходів і досягнень європейських стандартів якості в усіх сферах життєдіяльності столиці днями Київрадою затверджено Міську цільову програму зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків на 2019–2022 роки. Про перспективи та основні завдання цієї програми розповів керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Першою з усіх міських цільових програм на наступні роки затверджено саме Програму зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків. ЇЇ мета – продовжити ефективне позиціонування нашого міста як потужного економічного, культурно-освітнього та інвестиційно привабливого центру. Зокрема, передбачено адаптацію управлінських і господарських методик до світових стандартів із залученням передового зарубіжного досвіду, пошук партнерів для опрацювання спільних проектів – як соціально-гуманітарного, так і інвестиційного спрямування, залучення позабюджетних ресурсів для реалізації програм міського розвитку: грантів, програм міжнародної технічної допомоги тощо», – розповів керівник апарату КМДА.

Для цього, за його словами, буде активізовано роботу з існуючими партнерами та пошук нових на національній і міжнародній арені для реалізації спільних проектів та обміну досвідом.

Міжнародне співробітництво на рівні міста визначено перспективним у таких напрямках соціально-економічного розвитку як: економіка, транспорт, фінанси, комунальне господарство, енергетика, житло, охорона здоров’я, соціальна сфера, продовольче забезпечення, екологія, освіта, культура, туризм.

Буде й продовжено модернізацію системи місцевого самоврядування та міського управління з урахуванням кращого зарубіжного досвіду.

«Виважена зовнішня політика наразі, як ніколи раніше, є одним із національних пріоритетів України та її столиці. Тим більше, що столичний статус Києва обумовлює надзвичайно високу інтенсивність міжнародних заходів, які відбуваються у місті за ініціативи керівництва держави, зарубіжних дипломатичних представництв, громадських організацій, іноземних компаній тощо. Розроблена цільова програма на 2019–2022 роки дасть змогу продовжити формування єдиної міської міжнародної політики», – констатував Дмитро Загуменний.

Зазначимо, що Програма розроблена управлінням міжнародних зв’язків апарату КМДА з урахуванням результатів виконання заходів Програм зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків на 2009–2014 та 2015–2018 роки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]