Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київ Цифровий» отримав премію Digital Resilience Award на UserCentriCities

26 травня 2023 року, 17:54

25 травня у Брюсселі на саміті UserCentriCities 2023 відбулась церемонія нагородження найкращих цифрових рішень держав Європи, де застосунок «Київ Цифровий» отримав премію Digital Resilience Award. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

UserCentriCities – це проєкт програми «Горизонт 2020», який стартував у грудні 2020 року. Очолюваний Лісабонською радою у партнерстві з Eurocities та фінським Центром технічних досліджень VTT, він об’єднує 26 європейських муніципалітетів та регіонів; партнерів-засновників – Espoo, Мілан, Мурсію, Роттердам, Таллінн та Емілію-Романью – та міста і регіони-учасники: Ареццо, Барселона, регіон Каталонія, Брюссельський столичний регіон, Гент, Глазго, Гетеборг, Гельсінкі, Кроноберг, Київ, Лісабон, Любляна, Мадрид, Матаро, Олеса де Монтсеррат, Париж, Порту, Рига, Террасса та Утрехт.

«Премія відзначає найкращі цифрові рішення Європи. Цього року у ній взялb участь 44 сервіси, і «Київ Цифровий» серед лідерів. Дякую європейським партнерам за довіру. Працюємо далі під керівництвом Віталія Кличка. Все буде цифра!» – сказав Петро Оленич.

«Ми дуже раді, що «Київ Цифровий» отримав таку престижну відзнаку від UserCentriCities. Я та наша команда пишаємося тим, що наша злагоджена робота служить натхненням для усіх у галузі та демонструють силу співпраці, інновацій і відданості», – прокоментував Олег Половинко, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Метою премії є підвищення обізнаності та визнання видатних досягнень європейських міст і регіонів у розвитку послуг, орієнтованих на користувача. Перед групою експертів із міжнародних інституцій, державного сектору та академічних кіл стояло складне завдання: оцінити 44 сервіси з усієї Європи. Оцінка ґрунтувалася на принципах орієнтованості на користувача при розробці та наданні цифрових державних послуг, викладених у Талліннській міністерській декларації з питань електронного урядування. Зрештою, було обрано трьох фіналістів.

Серед фіналістів платформа Talk London, що допомагає політичним командам мерії співпрацювати з лондонцями, застосунок-побратим київського 1551 – Meld’R із Роттердаму та три кейси трансформації адмінпослуг в Генті.

Торік Київ отримав престижну нагороду «World Smart City Award Special Recognition» за застосунок «Київ Цифровий». Нагородження відбулося на конгресі Smart City Expo в Барселоні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]