Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів і не припиняє ремонт обладнання – Петро Пантелеєв

06 липня 2024 року, 12:59

Столиця відновила дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів і не припиняє цю роботу. У процесі відновлення енергооб’єктів Києва застосовуються найсучасніші європейські технології, тривають поставки необхідного потужного обладнання. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час зустрічі, організованої Проєктом «Реформування сектору централізованого теплопостачання в Україні (ReWarm)».

Він нагадав, що столичні енергооб’єкти зазнали більше десятка обстрілів, внаслідок чого було виведено з ладу більше половини генеруючих потужностей.

«Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що застосовуються найсучасніші європейські технології і обладнання. В результаті, енергетичні об’єкти міста, що будувались переважно в радянській період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими», – зазначив посадовець.

Проєкти відновлення та модернізації стали частиною концепції «Енергетичне відновлення: шлях до розподільної когенерації».

«Ми плануємо децентралізувати систему виробництва електроенергії і тепла, побудувавши ТЕЦ малої і середньої потужності. Крім того, місто розвиває кластер автономності об’єктів в умовах можливої відсутності електроенергії. Без цього якісна підготовка до зими неможлива. Наприклад, всі лікарні міста оснащені генераторами, також понад сто котелень системи централізованого опалення мають генератори, 175 бюветів також можуть бути оперативно підключені до джерел автономного живлення. Зараз збільшуємо кількість мобільних пересувних котелень. Саме в межах Проєкту «Реформування сектора централізованого теплопостачання в Україні» здійснюється встановлення сонячних панелей у медичних закладах Києва», – повідомив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв також нагадав, що у Києві близько 11 тисяч багатоповерхівок, з яких значна частина має інженерне обладнання, що залежить від електроенергії.

«Це насоси систем водопостачання, опалення, ліфти тощо. Місто розробило і реалізує 4 програми, як інструменти для будинкових громад зі встановлення резервного живлення. Це програма співфінансування енергоефективних заходів 70/30, програма співфінансування ремонтів, програма компенсації коштів за придбання альтернативного живлення і програма надання пільгових кредитів. На сьогодні вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах і виконали енергоефективні заходи», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]