Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ вивчає можливість облаштування кемпінгу міжнародного зразка

12 серпня 2021 року, 17:39

У столиці визначають потенційну територію, де можна облаштувати муніципальний кемпінг. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Ми маємо виправити те, що України немає на більшості карт Європи для кемперів, – зазначив Костянтин Усов. – Наш потенціал для розвитку міжнародного туризму майже не використовується. Іноземні радари фіксують усього 32 кемпінги в Україні, і жоден із них не відповідає пакету вимог для таких зон відпочинку».

Як розповів заступник голови КМДА, локація для сучасного кемпінгу має розташовуватися у 10-15 хвилинах їзди громадським транспортом від центру Києва. Сам кемпінг не повинен мати стаціонарних споруд і фундаментів, допускається використання виключно тимчасових конструкцій та матеріалів.

«За європейськими туристичними стандартами, у сучасному кемпінгу мають бути окремі місця для кемпера, відділені зеленою огорожею, – пояснив Костянтин Усов. – Загальна зона має бути обладнана точками підключення до електрики і питної води та наметовими місцями для туристів без авто».

У Києві перші кемпінги з’явилися наприкінці 1970-х років у рамках підготовки до «Олімпіади-80». Під час Євро-2012 функціонував тимчасовий кемпінг для футбольних фанатів на Трухановому острові. При цьому, подорожі на автомобілях-будинках сьогодні є одним із найбільших захоплень європейських мандрівників, що підтверджує унікальна статистика. У 44 країнах континенту є 10,8 млн місць для ночівлі – на понад 23 тисячах спеціально облаштованих кемпінгах. Це найбільша туристична мережа Європи. Тільки у Німеччині щорічно подорожує 5,2 млн туристів на кемперах, а ще 1,1 млн приїжджає з-за кордону. Для порівняння – у звичайних готелях всього 8,7 млн місць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]