Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ входить до трійки найдемократичніших українських міст - дослідження

25 жовтня 2018 року

Київ входить до трійки найдемократичніших українських міст - дослідження

Українська столиця посідає друге місце в рейтингу демократичності серед 24 міст. Відтак, рівень публічності Києва складає 76%, відповідно до стандартів кращого врядування. Про це свідчать дослідження Українського незалежного центру політичних досліджень.

За експертними висновками, у Києві врегульовано переважну більшість інструментів місцевої демократії. Зокрема, чітко прописані норми участі громадян в управлінні своїм містом. Йдеться про загальні збори,  консультації з громадськістю, громадські експертизи, електронні петиції та громадський бюджет. Також на високому рівні звітування міського голови та депутатів, положення про постійні депутатські комісії.

«Друге місце не здобувають, а програють боротьбу за перше. Але це дає стимул до подальших змін і покращення інструментів місцевої демократії та загалом участі громади в прийнятті рішень. З дослідження стає зрозуміло, що потребують доопрацювання громадські слухання, місцеві ініціативи, а також статут громади. Міська влада уже займається вдосконаленням цих  інструментів», - зазначив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

Дослідження проводилося в травні-серпні 2018 року. Були проаналізовані процедури 24 міст- обласних центрів, які регулюють доступ жителів до управління своїми населеними пунктами. Експерти проаналізували 300 рішень місцевих рад.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]