Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київенерго» збільшило обсяги виробництва електроенергії на міських ТЕЦ через дефіцит електроенергії у державній енергосистемі

23 червня 2016 року, 13:03

Нестача потужності та різке зниження напруги в загальнодержавній енергосистемі, частиною якою є Київ, спричинила перебої електропостачання у перші спекотні дні літа. Через пошкодження електромереж ввечері, 21 червня, були знеструмлені близько 100 багатоквартирних будинків, 280 приватних будинків та 30 відомств у центрі міста та на Лівому березі.

Оперативні бригади ПАТ «Київенерго» цілодобово ліквідовують наслідки аварій та відновлюють роботу обладнання.

Однією з причин критичної ситуації з енергопостачанням столиці стало обмеження електрогенерації на міських потужностях через арешти рахунків енергокомпаній та блокування їхньої роботи.

22 червня о 8:00 за наказом НЕК «Укренерго» було відновлено виробництво електроенергії на ТЕЦ-6 та збільшено обсяги генерації на ТЕЦ-5. До цього, через нестачу газу та блокування діяльності компанії, обсяги електрогенерації на столичних потужностях були зведені до мінімуму.

Водночас стабільна й надійна робота київського енерговузла потребує збалансованого живлення, як від джерел зовнішньої генерації (державна енергосистема), так і від місцевих електричних станцій. Тож постійне власне виробництво електроенергії на столичних потужностях є критично важливою передумовою енергетичної безпеки столиці.

Станом на сьогодні загальний обсяг генерації «Київенерго» дозволяє компенсувати дефіцит електроенергії у випадку нестачі потужності у енергосистемі країни чи різкого підвищення споживання електроенергії у спекотні дні через масове використання кондиціонерів. Однак, зважаючи на те, що у багатьох будинках радянської забудови внутрішні електромережі не розраховані на сучасні обсяги споживання електроенергії, компанія радить обмежувати одночасне використання побутових приладів, аби уникнути перевантаження та аварій будинкових мереж.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]