Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київмедспецтранс» виконує понад 6 тисяч планових ремонтів карет «швидких» на рік

18 червня 2020 року, 15:29

Фото - УНІА «Укрінформ»

У КО «Київмедспецтранс» налічується 696 спецавтомобілів та виконується більше 6 тисяч планових ремонтів на рік. Крім карет швидкої – спеціальний, спеціалізований та технологічний транспорт, є навіть два флюорографічні кабінети на колесах. Про це йдеться у матеріалі УНІА «Укрінформ» «10 хвилин на порятунок життя: як працюють столичні «швидкі».

Комунальна організація «Київмедспецтранс» – найбільша в Україні організація медичного автотранспорту, яка функціонує в цілодобовому режимі та забезпечує швидкими Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і всі заклади охорони здоров’я столиці.

У матеріали роз’яснюється, що карети «швидких» – це окрема, не підпорядкована лікарням структура.

 «Інакше бути не може – такого повного циклу інженерно-технічного обслуговування жодна лікарня виконати не в змозі. Воно мусить бути централізованим – заради ефективності», – зазначив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Тому «Київмедспецтранс» має спеціалізоване автогосподарство, гаражі, технологічні дільниці, ремонтні приміщення та спеціально підготовлений персонал.

Повний цикл обслуговування техніки здійснюють власними силами. 

«До приватних фірм з питань ремонту не звертаються, інакше б ці роботи коштували в 3-4 рази дорожче», – пояснив Дмитро Загуменний.

Окрім того, «Київмедспецтранс»  має акратофори з запасом води на місяць та підземні бензосховища.

«Завдяки цим резервам організація може працювати автономно цілий місяць у випадку надзвичайних ситуацій», – прокоментував керівник апарату КМДА.

Як ідеться у матеріалі, до спецавто в організації ставляться дбайливо. Після 15 жовтня – ховають до  боксів і гаражів. На кожну заведена електронна «дорожня карта» – база даних, з якої видно, коли спецавто оглядали, ремонтували, скільки щодня спожито пального тощо.

В арсеналі організації – автомобілі Ford, Citroёn, Peugeot – усі не старші за 7 років. Остання партія з 39 сучасних карет прибула у березні цього року. І значна частина – з апаратами ШВЛ на борту. Кожний такий спецавтомобіль оснащений медичним обладнанням майже на 2 млн гривень. Важливо, що всі машини застраховані.

 

Довідково.

«Київмедспецтранс» сьогодні забезпечує транспортним спецмедобслуговуванням 87 столичних медичних установ, 149 амбулаторій сімейної медицини, 19 центрів первинної медико-санітарної допомоги та 22 відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Із 2020 року комунальна організація «Київмедспецтранс» підпорядковується апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]