Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір виділити 70 млн грн для підтримки ОСББ і ЖБК

22 листопада 2017 року

Київрада має намір виділити 70 млн грн для підтримки ОСББ і ЖБК

Постійні комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, а також з питань ЖКГ та ПЕК виступлять суб’єктами подання проекту рішення, який передбачатиме допомогу об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів у 2018 році.

Зокрема, йдеться про 70 мільйонів гривень матеріальної підтримки за неправильне нарахування за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, наданих  компаніями «Київенерго» та «Київводоканал» у ‎2002-2010 та ‎2010-2014 роках.

“На спільному засіданні профільних комісій ми погодили фінансово підтримати ОСББ та ЖБК. За розрахунками райдержадміністрацій, для цього нам потрібно більше 70 мільйонів гривень. Протягом літнього періоду співвласники будинків надавали в районні адміністрації тристоронній акт за спожитий обсяг холодної води на підігрів і теплової енергії для потреб гарячого водопостачання за визначений розрахунковий опалювальний період. Наразі ми отримали уже узагальнений реєстр. Зараз будемо напрацьовувати відповідний проект рішення», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Департамент фінансів виконавчого органу Київради (КМДА) під час підготовки головного кошторису столиці на 2018 рік, повинен закласти відповідну суму в проекті рішення. Опісля, депутати мають затвердити її на сесії Київради під час розгляду бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]