Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір виділити додаткових 55,6 млн грн для соціальної підтримки містян

24 травня 2017 року

Київрада має намір виділити додаткових 55,6 млн грн для соціальної підтримки містян

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати погодили зміни до цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016-2018 роки.

Відповідні зміни передбачають додаткове фінансування в розмірі 55,6 млн грн. Кошти планують спрямувати на соціальну підтримку киян, в тому числі учасників АТО та їхніх сімей. Зокрема, 29 млн грн потрібно на санаторно-курортне оздоровлення ветеранів війни та праці, людей з інвалідністю, дітей війни та постраждалих від катастрофи на ЧАЕС. Додаткових 9,2 мільйони гривень планують виділити на забезпечення одноразовою матеріальною допомогою малозабезпечених верств населення.

«В 2017-му на надання такої матеріальної допомоги передбачено 8,4 мільйони гривень. Станом на кінець березня половину даної суми уже використано за призначенням. Цього року значно зросла кількість звернень. Якщо у 2016-му за допомогою звернулися 4,8 тисяч осіб, то тільки в першому кварталі 2017-го – 2,1 тисячі. Тому і виникла потреба в додатковому фінансуванні», – зазначив депутат Київради Юрій Крикунов.

Ще додаткових 8,6 мільйонів гривень потрібно для забезпечення киян засобами реабілітації. Додаткові кошти планують виділити і для соціальної підтримки військовослужбовців, учасників АТО та їхніх сімей. Зокрема, пропонують профінансувати оздоровлення дітей військовослужбовців, забезпечити силовикам пільговий проїзд.

Також пропонують у Київраді компенсувати витрати, пов’язані зі стаціонарним лікуванням (у тому числі ендопротезуванням, слухопротезуванням та протезуванням ока) киян-учасників АТО, членів сімей Героїв Небесної Сотні.

Відповідний проект рішення розглядатимуть на найближчому пленарному засіданні Кивради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]