Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір забезпечити кадетам безкоштовний проїзд у громадському транспорті

03 квітня 2019 року

Київрада має намір забезпечити кадетам безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали внесення змін до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Відповідні зміни передбачають, що вихованці військових ліцеїв матимуть право безкоштовного проїзду в метрополітені та громадському транспорті.

«Наразі цільова програма «Турбота. Назустріч киянам» покриває витрати на проїзд вихованців закладів загальної середньої освіти. Але така система не враховує учнів військових ліцеїв. Я пропоную виправити цю прогалину і гарантувати кадетам безкоштовний проїзд на підставі посвідчення ліцеїста військового ліцею. Адже ліцеї – це теж заклади середньої освіти зі спеціальним статусом», - зазначив автор проекту рішення, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Таким чином, програма «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки міститиме окремий пункт, який визначає, що право безоплатного проїзду в Київському метрополітені та наземному пасажирському транспорті загального користування, який працює у звичайному режимі руху, надається учням закладів загальної середньої освіти на підставі учнівського квитка, а кадетам на підставі посвідчення ліцеїста військового ліцею.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]