Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо створення муніципальної паркувальної інспекції

15 травня 2017 року

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо створення муніципальної паркувальної інспекції

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати підтримали звернення до парламенту щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів.

У тексті відповідного звернення зазначається, що система паркування в Україні не відповідає ні потребам учасників дорожнього руху, ні вимогам населення, ні європейським стандартам у цій сфері.

“Так, водії досить часто не оплачують послуги з паркування, нехтують законними вимогами інспекторів-паркувальників, залишають транспортні засоби на тротуарах або на проїзних частинах вулиць, іноді у кілька рядів. Ще одна проблема — значна частина коштів, сплачених за паркування, не доходить до бюджетів міст, адже сама система готівкового розрахунку між водієм паркувальником створює можливості для маніпулювання. І тут маємо замкнене коло, бо низькі надходження до бюджету не дають муніципалітетам можливості облаштовувати підземні та наземні паркінги чи створювати “перехоплюючі” паркінги на транспортних розв'язках”, - зазначає автор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

За його словами, європейський та світовий досвід свідчить, що причиною такої ситуації є недосконалі правила паркування транспортних засобів, передусім законодавче регулювання цієї сфери. Саме тому необхідно звернутися до Верховної ради, щоб створити законодавчий механізм відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів, посилення такої відповідальності (особливо відповідальності тих водіїв, що протиправно займають місця для паркування автомобілів, якими керують водії з інвалідністю), а також підготувати необхідну законодавчу базу для функціонування муніципальної паркувальної інспекції.

Відповідне рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]