Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада підтримала створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей

22 квітня 2021 року, 15:17

Депутати Київради підтримали рішення про створення нового закладу – Київського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей на базі будинку дитини ім. М. Городецького. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Рішення підтримали 75 депутатів.

Створення нового Центру необхідне в рамках реформи догляду за дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Після реформи діти, що не потребують паліативної допомоги, не можуть перебувати в закладах охорони здоров’я понад 45 днів. Натомість у Центрі діти зможуть перебувати на постійній основі.

«Я вдячна депутатам, що вони зрозуміли необхідність створення Київського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей та підтримали це рішення. На сьогодні в будинках дитини «Берізка» та ім. Городецького перебувають 105 дітей, але після реформи більша частина з них не зможе перебувати в цих закладах. А заклади соціально-психологічної допомоги, які підпорядковані Службі у справах дітей, не можуть утримувати дітей віком до 4-х років та дітей із вадами фізичного та розумового розвитку. Здебільшого, саме такі діти і проживають у згаданих закладах. Саме тому створення нового Центру, який буде пристосований до виховання і утримання таких дітей, є дуже своєчасним і необхідним», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що новий Центр буде виховувати дітей в умовах, наближених до сімейних, що також позитивно вплине на розвиток вихованців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]