Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада підтримала створення у столиці Дитячого кардіологічного центру

03 вересня 2020 року, 13:56

Депутати Київради підтримали створення у столиці комунального некомерційного підприємства «Київський міський дитячий кардіологічний центр». За відповідний проект рішення проголосували 76 депутатів.

Необхідність створення такого закладу у місті виникла давно. Наразі у Києві відсутній відповідний профільний заклад, тож лікувати маленьких киян можна у закладах охорони здоров’я державної форми власності на загальних засадах. Це часто призводить до неможливості своєчасно отримати профільну медичну допомогу.

Основний заклад, де можна отримати спеціалізовану високофахову медичну допомогу – державна установа «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України». Загалом, близько 15% пацієнтів Центру складають кияни, і впродовж останніх років спостерігається щорічне збільшення обсягів надання медичної допомоги. Тут консультують новонароджених, дітей дошкільного та шкільного віку з вродженими та набутими вадами серця та проводять кардіохірургічні операції у разі необхідності. Окрім того, вагітним жінкам проводять діагностичні ультразвукові обстеження плоду з підозрою на вроджену ваду серця.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]