Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада прийняла рішення щодо виконання чергового етапу завершення угоди з ПАТ “Київенерго”

24 квітня 2018 року

Київрада прийняла рішення щодо виконання чергового етапу завершення угоди з ПАТ “Київенерго” 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли  рішення щодо виконання чергового етапу завершення угоди з ПАТ “Київенерго”. 

Відповідно до рішення, передача майна, що перебувало в управлінні ПАТ “Київенерго”, в експлуатацію КП “Київтеплоенерго” відбуватиметься в два етапи. Це забезпечить безперебійність роботи ТЕЦ та надійність енергосистеми Києва. Рішення є технічним і продовжує виконання стратегічного кроку міста: повернути роботу теплового господарства під контроль громади.

“Ми розпочали підготовку до завершення угоди з ПАТ “Київенерго” понад два роки тому. За цей період нам вдалося здійснити аудит із залученням міжнародної компанії Erst&Young, виконати інвентаризацію майна, створити та випробувати протягом останнього опалювального сезону комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Підприємство готове взяти в експлуатацію мережі, обладнання, перевести у штат більш як 7,5 тисяч необхідних працівників і вже отримало ліцензії на виробництво тепла для котелень. Для повноцінної роботи, КП має отримати ліцензії на виробництво тепла на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 і заводу “Енергія”. Однак триває переобрання членів Нацкомісії і нацрегулятор поки не здійснює роботу з ліцензування”, - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що міська влада для вирішення цього питання ініціювала законопроект №8095, що надає право комунальному підприємству «Київтеплоенерго» користуватися тарифами «Київенерго», зважаючи на те, що підприємство отримує на балансі не окремі об’єкти, а весь цілісний майновий комплекс. Документ підготовлено та підтримано в комітеті верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, однак він досі не прийнятий Верховною Радою України.

“Саме тому, аби уникнути збоїв у роботі ТЕЦ, які працюють за принципом когенерації, забезпечуючи місто не лише теплом, а й гарячою водою, ми здійснюватимемо передачу обладнання і людей у два етапи. З першого травня 2018 року в експлуатацію «Київтеплоенерго» переходять котельні, теплові мережі, теплові пункти, лічильники та інше допоміжне майно. Також ми на першому етапі забезпечуємо переведення 5114 працівників ПАТ «Київенерго». ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія» міське підприємство прийме на баланс з 1 серпня 2018 року, отримавши необхідні ліцензії та дозволи. В частині подальшої експлуатації електромереж, які знаходяться у комунальній власності міста Київська міська рада прийматиме окреме рішення», - зазначив Пантелеєв.

Прийняття цього рішення дозволить нам уникнути застосування графіків аварійних обмежень енергоспоживання, до якого може призвести зупинка двох найбільших в країні ТЕЦ, які є частиною єдиної енергосистеми України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]