Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада створила ТКК, яка перевірить будівельні роботи навколо Ботсаду ім. Гришка

23 червня 2017 року

Київрада створила ТКК, яка перевірить будівельні роботи навколо Ботсаду ім. Гришка

На пленарному засіданні Київської міської депутати створили тимчасову контрольну комісію, яка перевірить здійснення будівельних робіт навколо Національного ботанічного саду ім. М. М Гришка НАН України.

Постановою Верховної Ради України запроваджено мораторій на виділення земельних ділянок на відстані не менше 200 метрів від меж Ботанічного саду. Цією ж постановою доручено Кабінету Міністрів України встановити по периметру ділянки охоронну зону не менше 200 метрів від її меж.

“Незважаючи на це, на відстані 150 метрів від Ботанічного саду по вулиці Землянській проводяться будівельні роботи на чотирьох ділянках. Вони належать до земель рекреаційного призначення, на яких забороняється діяльність, що може перешкоджати використанню їх за призначенням, а також негативно впливати на природний стан цих земель”, - зазначив автор відповідного рішення, депутат Київради Денис Москаль. 

Відповідна ТКК перевірятиме законність передачі земельних ділянок, цільове призначення, законність проведення будівництва та відповідність проектній документації нерухомого майна та об’єктів будівництва, що збудовані на відстані 200 метрів.

Строк діяльності ТКК – 6 місяців. До складу комісії увійшли представники усіх фракцій Київради. Очолить ТКК суб’єкт Денис Москаль. 

Рішення підтримали 77 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]