Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада унормувала строки подання змін до міського бюджету

22 лютого 2018 року

Київрада унормувала строки подання змін до міського бюджету

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до Регламенту Київради.

Відповідно до змін, передбачається, що проекти рішень про розподіл залишку коштів міського бюджету на початку року, виконавчий орган Київради (КМДА) має подавати не пізніше 1 березня поточного бюджету періоду. А у разі перевиконання дохідної частини бюджету за перше півріччя, коригування мають подавати до 1 серпня. Доповнення головного кошторису міста за результатами 9 місяців виконавчий орган має формувати до 1 листопада.

“Протягом останніх років маємо ситуацію, коли виконавчий орган вносить на розгляд Київради пропозиції щодо розподілу вільних залишків коштів міського бюджету із значними затримками. Це призводить до неналежного освоєння коштів головними розпорядниками. Приміром, документ щодо внесення змін до бюджету міста Києва на 2017 рік, яким розподілялася частина вільних залишків на початок бюджетного періоду, був поданий на розгляд депутатів у квітні поточного року. А остаточно бюджетні залишки у сумі 156 млн грн Київрада змогла розподілити тільки шляхом прийняття відповідного рішення на пленарному засіданні Київради 26 вересня”, - пояснив автор відповідного  рішення, депутат Київради Віталій Павлик.

Також, за його словами, спостерігається низький рівень освоєння видатків на об’єктах капітального будівництва та капітального ремонту. Аби покращити цю ситуацію, у річному звіті про виконання  Програми економічного і соціального розвитку міста Києва вказуватимуть інформацію про вжиті заходи впливу до таких розпорядників.

Відповідне рішення підтримали 64 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]