Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада утричі збільшила фінансування програми розвитку туризму у 2018 році

20 грудня 2017 року

Київрада утричі збільшила фінансування програми розвитку туризму у 2018 році

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві на 2016-2018 роки.

Відповідно до змін, загальний кошторис Програми розвитку туризму на 2018 рік, становитиме понад 50 млн грн. Початковою редакцією документу, на наступний рік, планувалося виділити 14,4 млн грн. У порівнянні з попереднім роком, відбулося збільшення туристичних потоків до столиці на 25%. Також надходження від туристичного збору цьогоріч складе понад 24 млн грн, що на 25% більше за попередній рік.

“Більше 50 мільйонів гривень виділить столиця в наступному році на Програму розвитку туризму. Максимум зусиль буде спрямовано на промоцію та популяризацію туристичного бренду Києва як всередині країни, так і за кордоном. Впроваджуємо нову для міста практику – створюємо кінокомісію. Основна її мета – популяризація Києва як майданчика для зйомок світових стрічок, промороликів, реклами. На реалізацію іміджевої політики в туристичній сфері було виділено 4,5 мільйони гривень. А для комфорту гостей уже в самій столиці будемо у 2018 році вдосконалювати туристичну інфраструктуру. Йдеться про туристичну навігацію, встановлення нових та забезпечення функціонування існуючих комунальних туристично-інформаційних центрів”, - зазначив начальник відділу промоцій Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київради (КМДА) Антон Тараненко.

Робитиме акцент Програма наступного року і на діловому та подієвому туризмі. Також столиця спрямує максимальні зусилля на промоцію та популяризацію туристичного бренду Києва. Зокрема виділено 250 тис грн на проведення публічного конкурсу на створення відповідного символу.

“12 грудня на презентації логотипу УЄФА мер Києва Віталій Кличко ініціював проведення відкритого публічного конкурсу на створення міського талісмана. Цей символ допоможе краще презентувати наше місто. І першою подією, на якій буде використано такий талісман, стане фінал Ліги чемпіонів у 2018 році. Тому переконаний, що цільову Програму розвитку туризму слід доповнити новим заходом – проведення конкурсу на створення міського символу.  Для столиці це обійдеться у 250 тисяч гривень», – зазначив ініціатор відповідної правки, депутат Київради Олесь Маляревич.

Ще 3 додаткових млн грн в рамках змін до Програми розвитку туризму, піде на проведення фестивалю Atlas Weekend, який має відбутися у столиці влітку 2018 року.

“Цього року Atlas Weekend був одним із найпопулярніших заходів у столиці. За 5 днів фестивалю на 8 сцен вийшло 200 учасників. Кількість гостей перевищувала 350 тисяч. У 2018 році ми очікуємо до півмільйона глядачів. Пропонуємо зробити перший день відкритим для усіх охочих. І провести Atlas Weekend за підтримки міста”, – зазначив депутат Київради Георгій Ясинський.

За відповідні зміни проголосували 73 депутати.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]