Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Контрольна комісія Київради перевірить ситуацію довкола заводу “Радикал”

20 грудня 2017 року

Контрольна комісія Київради перевірить ситуацію довкола заводу “Радикал”

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати створили тимчасову контрольну комісію щодо вивчення ситуації, яка склалася на території заводу “Радикал”.

До складу тимчасової контрольної комісії увійшли представники усіх депутатських фракцій. Передбачається, що ТКК проаналізує фактично виконані заходи з ліквідації джерел забруднення на території ВАТ «Радикал». Також комісія має визначити пріоритетні дії  щодо вирішення екологічних проблем протягом наступних двох років.

ВАТ “Радикал” було введено в експлуатацію в 1951 році. Товариство було монополістом на виробництво деяких видів синтетичних матеріалів, зокрема пінополіуретану, бертолетової солі, гермобутилу, хімічних засобів захисту рослин. У липні 1996 року підприємство зупинили, але з порушенням виводу потужностей з експлуатації. Залишки хімічних речовин не було вивезено з підприємства, що створило складну екологічну ситуацію та загрозу здоров'ю мешканцям міста Києва.

“Сьогодні на території заводу знаходяться тисячі тонн токсичних речовин, які спричиняють негативний вплив на природне середовище, забруднюючи поверхневі та ґрунтові води, загрожуючи підземним водам. Також існує реальна загроза для здоров'я та життя людей, які тривалий час перебувають та працюють на недостатньо або зовсім неочищеній території колишнього заводу “Радикал”, - зазначив депутат Київради Олексій Новіков.

Рішення підтримали 71 депутат.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]