Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада виділила 500 млн грн на придбання БпЛА та передбачила одноразову матеріальну допомогу киянам, які призвані на військову службу за контрактом

18 січня 2024 року, 16:21

Київська міська рада виділила 500 млн гривень на придбання БпЛА та передбачила надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського, старшинського і офіцерського складу з 1 грудня 2023 року та перебувають на військовому обліку в районних територіальних Центрах комплектування та соціальної підтримки міста Києва. Таке рішення було прийнято сьогодні, 18 січня, на пленарному засіданні Київради більшістю депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливим напрямом діяльності із забезпечення оборони Києва є подальша підтримка міською владою завдань щодо підвищення ефективності організації та функціонування системи територіальної оборони міста.

«Столиця завжди відкликається на запити військовослужбовців та шукає всі можливі шляхи задля допомоги. Враховуючи численні звернення з боку військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань із проханням надати підтримку для виконання бойових завдань у Києві та за його межами, виникає нагальна потреба у внесенні змін до міської цільової програми «Захисник Києва» на 2022-2024 роки. Передбачено виділення 500 млн гривень на придбання безпілотних літальних апаратів для передачі їх Силам оборони та безпеки. Також виникла необхідність уточнити порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги військовозобов'язаним, а саме врахувати інтереси осіб, які були призвані на військову службу за контрактом», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що для отримання одноразової адресної матеріальної допомоги Київський міський територіальний Центр комплектування та соціальної підтримки має надати Департаменту муніципальної безпеки КМДА відповідні списки громадян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]