Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада виділила 773,8 млн грн на допомогу соціально незахищеним верствам населення

03 березня 2016 року

Київрада виділила 773,8 млн грн на допомогу соціально незахищеним верствам населення

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки.

 

Загальний обсяг фінансування на три роки становить 2,93 млрд грн.

“У місті Києві проживає близько 780 тисяч пенсіонерів та 140 тисяч отримувачів різних видів державної допомоги. Міська цільова програма "Турбота. Назустріч киянам" створена для додаткового захисту окремих малозахищених верств населення столиці і зарекомендувала себе як дієвий механізм забезпечення гідного існування найбільш вразливих категорій населення столиці. Метою програми є суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги в місті Києві через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з інвалідністю, поліпшення становища людей з різними вадами”, - зазначив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) Юрій Крикунов.

Зокрема, програмою передбачено 773,8 млн грн на надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення, ветеранам війни. Наразі у столиці таку допомогу отримують 515 тисяч осіб.

На адресну матеріальну допомогу студентам з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на часткову оплату навчання у вищих навчальних закладах за їх вибором передбачено 5,8 млн грн. А на щомісячну матеріальну допомогу дітям-інвалідам окремих категорій — 5,4 млн грн.

Програма передбачає і виділення коштів для оздоровлення дітей киян-учасників АТО віком до 7 років. На це у міському бюджеті закладено 6,6 млн грн. Що стосується комплексної соціально-психологічної допомоги киянам-учасникам АТО, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) киян, які брали участь у проведенні АТО, то програмою на цілі передбачено 17,2 млн грн.

«Турбота. Назустріч киянам» на наступних три роки також включає надання правової допомоги киянам, які опинись в складних життєвих обставинах та забезпечення безкоштовним харчуванням малозабезпечених одиноких громадян.

Окрім того, Програма компенсуватиме витрати КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен» за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян, право безоплатного проїзду для яких встановлено рішеннями Київради.

У чинній редакції програми депутат Київради Олег Гелевей запропонував зробити перерозподіл коштів, які заплановані на проведення заходів по відзначенню працівників соціальної сфери на 2017-2018 роки в сумі 200 тис. грн на надання матеріальної допомоги особам, зареєстрованим у столиці, які народили троє і більше дітей. Директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов запевнив, що відповідний перерозподіл буде забезпечено з 2017 року.

Відповідну цільову програму підтримали 105 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]