Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада виділила земельні ділянки для створення зелених зон, обслуговування закладів освіти та культури, бюветного комплексу, а також історико-культурного заповідника

09 лютого 2024 року, 16:51

У Київській міській раді підтримали створення близько 530 гектарів зелених зон, передали понад 1,8 гектара землі для обслуговування закладів освіти та культури, а також бюветного комплексу. Крім того, місто виділило близько 27 гектарів землі Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» для експлуатації та обслуговування об’єктів історико-культурного заповідника, а також закріпило близько 20 гектарів землі для розміщення кладовища.

Такі рішення були підтримані 8 лютого на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв, необхідно забезпечити облаштування, утримання в належному стані міських територій та їх комплексний догляд.

«Київрада ініціювала створення нових зелених зон у пішій доступності для всіх мешканців столиці. Крім цього, місто надало земельні ділянки для обслуговування будівель та спорту, які знаходяться в підпорядкуванні закладів освіти та культури. Також міська влада підтримала передачу землі для належного та своєчасного обслуговування бюветного комплексу в Дарницькому районі, історико-культурного заповідника на території «Києво-Печерської лаври» та закріпило за ритуальною службою близько 20 гектарів землі для кладовища на території Бучанської міської територіальної громади. Землі міста мають бути використані на благо мешканців. І всі ці рішення підтримані винятково для того, щоб забезпечити інтереси територіальної громади», – зазначив Михайло Терентьєв.

Депутат додав, що завдяки прийнятим на пленарному засіданні рішенням щодо продажу та проведення експертної грошової оцінки землі в міський бюджет надійде 120 млн грн. Це дозволить залучити додаткове фінансування, що буде спрямоване на пріоритетні статті витрат.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]