Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада закликає парламент забезпечити освітню субвенцію для столиці у повному обсязі

21 листопада 2017 року

Київрада закликає парламент забезпечити освітню субвенцію для столиці у повному обсязі

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України щодо обсягів субвенції у галузі освіти.

У відповідному зверненні наголошується на необхідності переглянути розмір субвенції в галузі освіти для Києва на наступний рік. Зменшення державного фінансування може призвести до скорочення заробітних плат та невиплати надбавок освітянам, а також стати причиною зриву імплементації нового закону «Про освіту».

«14 листопада Верховна Рада прийняла до розгляду проект державного бюджету України на 2018 рік, де Києву передбачена освітня субвенція  в розмірі 2,7 мільярдів гривень, що на 1,2 мільярди менше від загальної потреби. Загалом, цього року було використано нову формулу розподілу субвенції, яка є дискримінаційною для столиці. На що, зокрема, вимагали звернути увагу освітяни під час нещодавньої 20-тисячної акції протесту», - повідомила ініціатор відповідного звернення, депутат Київради Ганна Старостенко.

Зокрема в новій формулі не було враховано низки коригуючих коефіцієнтів, зокрема і приведення кількості педагогічних ставок у зв’язку з поділом класів на групи при вивченні окремих предметів у школах та коефіцієнт розміру підвищення посадових окладів за спеціалізацією навчальних закладів.

"На нашу думку, економія бюджетних коштів за рахунок звуження гарантій освітян є неприпустимою. Тож, ми просимо парламент передбачити у головному кошторисі країни на наступний рік освітню субвенцію у сумі 3,9 мільярдів гривень у повному обсязі. Ми дуже сподіваємося, що народні обранці нас почують», - резюмувала депутат.

Відповідне звернення до Верховної Ради підтримали 84 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]