Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила ДПТ на 93,83 га в Печерському районі

10 липня 2018 року

Київрада затвердила ДПТ на 93,83 га в Печерському районі

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили детальний план території в межах вулиць в межах вулиць Бойчука (колишня Кіквідзе), Професора Підвисоцького, бул. Дружби Народів, Чеська, Матросова, Залізничне шосе у Печерському районі м.Києва.

Загальна територія ДПТ – 93,83 га. Детальний план території має на меті формування повноцінного високоякісного життєвого середовища, яке буде відповідати сучасним тенденціям вітчизняного і світового містобудування та мати високу комерційну привабливість. Нове житлове будівництво передбачається на період від 3 до 7 років. Планується, звести 10 735 квартир загальною площею 918 483,0 тис. м2. При цьому запланована кількість населення - 27 152 осіб. Середня Щільність населення в кварталах багатоквартирної забудови становитиме 521 осіб/га.

На перших поверхах житлових будинків планується розміщення зони повсякденного обслуговування. Йдеться про аптеки, бібліотеки, кафе, підприємства зв’язку, побутового, офісні приміщення, торгівельні заклади, кабінети сімейного лікаря тощо.

Зі збільшенням кількості населення, постає питання у забезпеченні жителів місцями для зберігання автомобілів. Питання вирішується за рахунок реконструкції існуючих гаражно-будівельних кооперативів зі зведенням багаторівневих паркінгів, що суттєво збільшить кількість машиномісць. Також, у складі нових житлових комплексів обов’язково передбачається облаштування підземних паркінгів.

ДПТ передбачає реконструкцію існуючих шкіл і садочків, а також зведення нових. Приміром, запроектовано облаштування 4 дитячих садків загальною кількістю понад 400 місць. У планах – реконструкція дошкільного навчального закладу № 720 та Новопечерської школи.

Рішення підтримали 61 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]