Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила нові правила торгівлі на столичних ринках

06 липня 2017 року

Київрада затвердила нові правила торгівлі на столичних ринках

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Правила торгівлі на ринках у місті Києві. 

Відповідно до рішення, територія ринку повинна мати відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів земельну ділянку. Серед обов'язкових — безпечні входи і виходи, штучне освітлення території ринку, телефонний зв'язок, електро-, водопостачання та водовідведення, туалет, облаштовані місця для сміття. 

На території ринку, де реалізується продукція рослинного і тваринного походження, повинні бути обладнані спеціалізовані зони з продажу окремих видів продукції: овочів і фруктів, м'яса, яєць, молочних продуктів, риби, меду, олії тощо. 

Розташування торговельних місць на ринку має бути зручним для здійснення торгівлі, відповідати вимогам санітарних, протипожежних правил та безпечних умов праці, забезпечувати вільний прохід споживачів та належну культуру обслуговування. Продавцям забороняється використовувати торговельні місця не за призначенням 

“На вимогу споживача продавець зобов'язаний пред'явити висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність продукції рослинного та тваринного походження ветеринарно-санітарним нормам. Також за вимогою покупця, продавець повинен видати розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу із зазначенням назви суб’єкта господарювання на ринку, номера торговельного місця, найменування товару та його ціни. Також у документі мають міститися прізвище та ініціали продавця та його підпис”, - повідомив автор відповідного рішення, депутат Київради Олександр Бродський. 

Згідно нових Правил, на ринках забороняється продавати: зброю, готове армійське спорядження, а також тканини, які використовуються для його виробництва, інші товари військового асортименту, наркотичні засоби, пальне та газ, піротехніку й вибухові засоби, тощо. 

Адміністрація ринку має забезпечувати централізоване прання санітарного та спеціального одягу, миття, дезінфекцію торговельного інвентарю, обладнання, засобів вимірювальної техніки, що надаються продавцям. 

Рішення підтримали 68 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]