Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила заходи, спрямовані на збереження зелених зон

06 липня 2017 року

Київрада затвердила заходи, спрямовані на збереження зелених зон

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили заходи, що спрямовані на збереження територій зелених зон міста Києва. 

На сьогоднішній день об'єкти благоустрою зеленого господарства комунальної власності територіальної громади міста Києва (парки, сквери, зелені зони) не мають чітко визначених нормативних меж. 

“Це заходи, які будуть спрямовані на збереження територій і зон у Києві, у першу чергу комунальної власності, у якої немає чітко визначених меж – ні у парків, ні скверів. Цей факт призводить до обставин, при яких відсутній юридичний механізм захисту від захоплення та зменшення території парків, скверів, зелених зон тощо. Мета рішення – визначення чіткої зеленої зони та зелених насаджень як об’єкта цивільного права, у тому числі визначення площ, меж та внесення інформації про зелені зони комунальної власності територіальної громади Києва до державного земельного кадастру. Це дозволить закріпити на нормативному рівні межі парків, скверів та зелених зон”, - пояснив автор відповідного рішення, депутат Київради Констянтин Яловий.

Рішення також приводить порядок використання земель об'єктів благоустрою зеленого господарства комунальної власності територіальної громади міста Києва до вимог Земельного кодексу України.

Рішення підтримали 71 депутат. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]