Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила програму охорони культурної спадщини на 2019-2021 роки

18 грудня 2018 року, 17:48

Сьогодні на пленарному засіданні Київська міська рада затвердила міську цільову програму «Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2019-2021 рр.».

«Наше місто має багату культурну, історичну, архітектурну та археологічну спадщину. Ми маємо плекати наше надбання, аби нам не було соромно перед нашими нащадками. Адже хто не знає свого минулого, той не має майбутнього. Усі кошти будуть використані ефективно і спрямовані на ключові завдання. Це реставрація пам’яток, розробка облікових карток, створення Центру консервації предметів археології, запуск інтернет-порталу «Культурна спадщина міста Києва» та інше», – прокоментував рішення заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що на території Києва знаходиться 3564 пам’ятки, з яких: національного значення – 344, місцевого значення – 2021, щойно виявлених об’єктів культурної спадщини – 1199.

Валентин Мондриївський повідомив, що фінансування програми на 3 роки визначено на рівні 247,7 млн грн.

Заплановано проведення реставраційних та ремонтно-реставраційних робіт на наступних об’єктах: Покровська та Хрестовоздвиженська церкви, Корпус № 16 – келії Флорівського монастиря, флігель на вул. Десятинній, Корпус настоятеля та проскурні Братського монастиря на вул. Сковороди, 2 та будинок на вул. Сковороди, 9-Б, Житловий будинок ювеліра Захара Брезгунова на Андріївському узвозі, адмінбудівля по вул. Борисоглібській, 6 та інші.

Усього заплановано реставраційні роботи на 11 об’єктах на загальну суму 74,289 млн грн. Також, серед іншого, кошти будуть спрямовані на розроблення Плану організації території ДІАЗ «Стародавній Київ» – 4 млн грн; на створення комунального закладу «Центр консервації предметів археології» – 2,1 млн грн; встановлення інформаційних стендів біля об’єктів культурної спадщини з позначенням розроблених туристичних маршрутів шрифтом Брайля українською та англійською мовами – 2,7 млн грн; організацію та проведення проектних семінарів, семінарів із урбаністики, тренінгів, лекторіїв та конференцій, присвячених збереженню, розвитку та оновленню культурної спадщини міста Києва – 1,53 млн грн; Організація та проведення заходів у рамках «Днів європейської спадщини» у місті Києві – 60 тис. грн тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]