Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вулицю Курську у Солом’янському районі перейменували на честь генерала Геннадія Воробйова

18 грудня 2018 року, 17:45

Сьогодні Київрада прийняла рішення про перейменування вулиці Курської на вулицю генерала Геннадія Воробйова у Солом’янському районі – на честь видатного українського військовика, генерал-полковника, кандидата історичних наук та начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Нагадаємо, що ця вулиця, яка пролягає від Повітрофлотського проспекту до вулиці Ушинського, виникла на початку 50-х років ХХ століття під назвою 492-га Нова. Іншу назву – Курська – отримала 1953 року. Утім на вулиці є і давніші забудови: будинки № 1/26, 3 та 5 споруджені між 1914 та 1918 роками як житло для викладачів Миколаївського артилерійського училища (нині – Національний університет оборони України імені Івана Черняховського).

Громадські обговорення щодо перейменування проходили із 23 жовтня до 23 грудня 2017 року на єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва у спеціальній рубриці Е-МІСТО – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», де кожен користувач мав змогу ознайомитися із запропонованим проектом рішення, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]