Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила програму розвитку громадянського суспільства

12 грудня 2019 року

Київрада затвердила програму розвитку громадянського суспільства 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму «Сприяння розвитку громадянського суспільства у місті Києві на 2020-2022 роки».

Відповідна програма має на меті створення умов для ефективної взаємодії влади з громадськістю. Зокрема заплановано проведення ярмарків та форумів з реалізації місцевих громадських ініціатив. Передбачено створення електронної бази громадських організацій. Кошторис програми на три роки складає 176 млн грн.

«Будемо продовжувати всі проекти, які користувалися популярністю протягом попередніх років. Це і Форум організацій громадянського суспільства, і ярмарка проектів громадських організацій «топ-100». Також буде продовжуватись конкурс «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», який гарно себе зарекомендував протягом багатьох років існування. Це, до речі, унікальний інструмент, якого жодне інше українське місто немає. Також ми будемо долучати експертів європейських країн до спільних проектів, пов’язаних із розвитком місцевого самоврядування», - зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київради (КМДА) Роман Лелюк.

Багато уваги місто планує приділяти формуванню національно-патріотичної свідомості. Зокрема передбачається проведення загальноміських заходів з нагоди державних свят, знаменних дат і наших міських свят. Тут і день Соборності України, і День пам’яті Героїв Крут, і свято Конституції та Незалежності, і відзначення місцевого самоврядування та Дня сусіда.

Обговорення відповідної цільової програми проходило з 25.09.2019 по 09.10.2019 у формі електронних консультацій на офіційному порталі Києва в рубриці «Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів».

Рішення підтримали 78 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]