Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада збільшила кількість квартир фонду тимчасового житла для осіб, які втратили власні помешкання

10 листопада 2022 року, 14:59

Депутати Київради внесли зміни до Міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2022-2024 роки. Це дасть можливість збільшити кількість квартир фонду тимчасового житла для осіб, які втратили власні помешкання. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«Ми збільшимо на 287 одиниць кількість квартир фонду тимчасового житла, які передбачається профінансувати за рахунок міського бюджету, – для тих, хто втратив власні помешкання і потребує захисту з боку держави. Насамперед, для внутрішньо переміщених осіб. Ми маємо забезпечити умови для виконання містом зобов’язань щодо соціального захисту відповідних категорій громадян», – зазначив Вячеслав Непоп.

За його інформацією, також актуалізовано вартісні показники щодо потреби в коштах на будівництво (придбання) житла для черговиків квартирного обліку в рамках Програми. Оскільки ці показники були розраховані ще за даними 1 січня 2021 року і не враховували зростання собівартості житла.

Вячеслав Непоп також нагадав, що Міська цільова програма забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2022-2024 роки затверджена рішенням Київради від 14 липня 2022 року № 4889/4930. Вона покликана упорядкувати шляхи розв’язання житлових питань киян і складається з 6 заходів, розрахованих на різні категорії мешканців міста (за майновим станом, умовами проживання та категоріями квартирного обліку) і має різні механізми розв’язання їхніх житлових питань. За умови виділення запланованих асигнувань у повному обсязі передбачено спорудження 124,5 тисячі кв. м житла (1915 квартир) для тих, хто потребує поліпшення житлових умов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]