Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Підтримка малозахищених верств населення в Києві зросте наступного року на понад 1 млрд грн

10 листопада 2022 року, 14:48

Київ підвищує соціальні стандарти. Підтримку малозахищених верств киян у наступному році планують збільшити на понад 1 мільярд гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після засідання Київради.

Мер столиці ініціював зміни до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам». Фінансування заходів програми на наступний рік буде збільшене на понад один мільярд гривень. Ці зміни охоплять близько 100 тисяч осіб. Проект відповідного рішення депутати Київради схвалили сьогодні на засіданні.

«Ми розуміємо, що через війну велика кількість киян опинилися у скрутному становищі та потребують додаткової підтримки. Місто також піклується про захисників України та членів їхніх родин. Підтримка наших воїнів є одним із головних пріоритетів. Київ знаходить можливості підвищити соціальні стандарти для малозахищених верств населення. Тому ми ініціюємо зміни до програми «Турбота. Назустріч киянам» та збільшуємо видатки для підтримки окремих категорій киян», – підкреслив Віталій Кличко.

Зокрема, місто планує збільшити матеріальну допомогу окремим категоріям осіб із інвалідністю та дітям-сиротам у 1,5-2 рази:

  • особам з інвалідністю 1 групи підгрупи А – до 2500 грн;
  • дітям з інвалідністю підгрупи А, дітям з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, дітям-сиротам – до 2500 грн;
  • особам з інвалідністю 1 групи, дітям із інвалідністю, дітям, над якими встановлено опіку чи піклування, особам, які є одержувачами допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження, вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання – до 2000 грн.

Додаткові виплати у розмірі 1000 грн отримуватимуть особи з інвалідністю 2 групи – одержувачі державної соціальної допомоги. Всього такі виплати отримують 30 299 киян.

Також передбачаються нові додаткові одноразові виплати матеріальної допомоги багатодітним родинам, які виховують трьох і більше дітей. Із розрахунку два прожиткові мінімуми на дитину. Таких сімей у Києві – близько 7500, в них виховуються більше 26 тисяч дітей.

Крім того, в півтора рази збільшать видатки на матеріальну допомогу киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Після початку повномасштабного вторгнення кількість таких осіб у Києві збільшилася до 60 тисяч.

У рамках змін також збільшується розмір матеріальної допомоги ветеранам війни та членам їхніх родин.

Зокрема, збільшується розмір щорічної матеріальної допомоги киянам-ветеранам війни, які внаслідок бойових дій отримали інвалідність 1 та 2 групи. 1 група – з 20 до 30 тис. грн, 2 група – з 10 до 20 тис. грн.

Також збільшують видатки на придбання лікарських засобів та медичних виробів для учасників АТО, ветеранів російсько-української війни.

Майже в два рази збільшать і фінансування на забезпечення комплексної соціально-психологічної допомоги ветеранам війни.

Зміни також передбачають часткову компенсацію за придбаний автомобіль киянам-особам з інвалідністю 1 та 2 груп, які внаслідок поранень під час захисту України від агресії росії втратили верхні або нижні кінцівки частково або повністю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]