Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада змінила ДПТ Теремки-ІІІ: зведуть 4 нових школи, поліклініку та станцію швидкої допомоги

04 квітня 2017 року

Київрада змінила ДПТ Теремки-ІІІ: зведуть 4 нових школи, поліклініку та станцію швидкої допомоги

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили зміни до детального плану території району Теремки-ІІІ у Голосіївському районі м. Києва.

У 2016 році було проведено громадські слухання щодо врахування інтересів місцевих мешканців під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні. Жителі висловили пропозиції до запропонованого ДПТ, офіційно надали письмові зауваження. Після їх розгляду, КО “Інститут Генерального плану м. Києва” внесла коригування до відповідного детального плану території.

Остаточна площа ДПТ Теремки-ІІІ складає 272 га. Проект передбачає будівництво багатоповерхових житлових комплексів загальною площею житла близько 1 млн.700 тис. кв. м, нових 4-х загальноосвітніх і ряду початкових шкіл, дошкільних навчальних закладів, поліклініки, діагностичного центру зі станцією швидкої допомоги, ТРК "Республіка", а також багаторівневих паркінгів.

“У межах розробки ДПТ в житлових кварталах проектної забудови по вулицях Чабанівська, Теремківська, Жулянська, Проектна-1 та інші пропонується розміщення нової загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 990 учнів, початкової школи на 360 учнів з благоустроєм прилеглої території, дитячого дошкільного закладу на 280 місць. Також передбачено будівництво діагностичного центру зі станцією швидкої допомоги по вул. Чабанівській для обслуговування населення”, - говорить директор Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Свистунов.

Окрім того, передбачається подовження Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену та розташування нових станцій метро, облаштування додаткових ліній тролейбусних та автобусних маршрутів, розташування велодоріжок, збільшення смуг існуючої вуличної мережі та розширення вулиць Жулянської і Чабанівської.

Загалом, у межах житлової забудови кварталів передбачено озеленення території, облаштування нових скверів та благоустрій існуючих, створення дитячих майданчиків, місць відпочинку тощо.

Рішення підтримали 64 депутати. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]