Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Родині автора гімну столиці Ігоря Шамо вручили відзнаку «Почесний громадянин Києва»

04 квітня 2017 року

Родині автора гімну столиці Ігоря Шамо вручили відзнаку «Почесний громадянин Києва»

Сьогодні на початку засідання Київської міської ради мер Києва Віталій Кличко вручив доньці видатного композитора, автора гімну української столиці «Києве мій» Ігоря Шамо відзнаку про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва».

«Рішенням Київради від 8 жовтня 2015 року за визначні особисті заслуги у культурному та соціальному розвитку столиці України – міста Києва, активну громадську діяльність було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Києва» Ігорю Наумовичу Шамо – українському композитору, автору музики офіційного гімну міста Києва, лауреату Національної премії імені Т. Шевченка», - зазначив мер столиці Віталій Кличко.

«Ця пісня вже протягом багатьох років хвилює душу кожного киянина. Написана вона у 1962 році — якраз у ті часи, коли навіть натяк на любов до рідної землі був небажаним. І саме це заслуговує на особливу повагу до Ігоря Наумовича. На жаль, досі не було можливості вручити відзнаку родині композитора. І ось сьогодні ми можемо передати відзнаку доньці видатного митця — Тамарі Ігорівні Шамо”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Донька композитора подякувала столичній владі за високу відзнаку, якою вшанували творчість Ігоря Шамо.

“Сьогодні щасливий для мене і для моєї родини день. Нарешті ми отримали це почесне звання. Мого батька уже 34 роки немає з нами, але пісня лунає. Вона лунає, коли люди сідають за стіл, вона лунає на торжествах різних, на зустрічах. Пісня живе своїм життям. Цього року їй виповнюється 55 років — ювілейний вік. І особливо приємно, що саме сьогодні я отримала цю нагороду”, - зазначила донька композитора Тамара Шамо. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]