Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада звернулась до Уряду щодо недопущення можливого продажу для забудови земельних ділянок на Микільській Слобідці та стадіону «Арсенал»

02 листопада 2023 року, 17:10

Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Національного банку України, Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», Публічного акціонерного товариства акціонерного банку «Укргазбанк» щодо недопущення можливого продажу земельних ділянок між вул. Микільсько-Слобідська та просп. Броварським, а також на вул. Михайла Грушевського, 36.

Таке звернення було підтримано сьогодні на пленарному засіданні ІІ сесії Київради ІХ скликання 75 депутатами.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, з публічних джерел відомо про наміри державних банківських установ реалізувати на відкритих торгах земельні ділянки в Києві, зокрема АТ «Ощадбанк» планує реалізувати земельні ділянки загальною площею 6,3671 га між вул. Микільсько-Слобідська та просп. Броварським у Дніпровському районі, а АБ «Украгазбанк» – земельну ділянку площею 1,99 га на вул. Михайла Грушевського, 36 у Печерському районі.

«Зазначені земельні ділянки належать до територій пам’яток і перебувають під захистом законодавства про охорону культурної спадщини. Так, територія між вул. Микільсько-Слобідська та просп. Броварським належить до пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини річки Дніпро». Продаж цих земельних ділянок на аукціоні робить неможливим створення парку «Микільська Слобідка». А територія на вул. Михайла Грушевського, 36, пролягає в межах Центрального історичного ареалу Києва. Продаж даної земельної ділянки нівелює наміри територіальної громади Києва щодо облаштування парку з об’єктами спортивної інфраструктури. Це матиме значні негативні наслідки та вже зумовило суспільний резонанс, зокрема електронну петицію з вимогою зберегти територію стадіону «Арсенал» та несхвальні публікації в медіа», – розповів Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради зазначив, що жодної забудови на цих територіях бути не може – це мають зрозуміти зацікавлені у придбанні вказаних ділянок потенційні покупці-інвестори.

«Вказані земельні ділянки мають використовуватись виключно як територія зелених зон. Навіть якщо вказані землі будуть продані – Київрада та її виконавчий орган не погодять на них жодних будівельних робіт. Зважаючи на введений в Україні правовий режим воєнного стану, місто позбавлене можливості викупити зазначені земельні ділянки на відкритих торгах. Тому Київська міська рада закликає центральні органи влади не допустити продажу вищезазначених ділянок щонайменше до завершення воєнного стану, а за можливості передати вказані земельні ділянки у власність територіальної громади з метою створення спортивно-рекреаційних зон, як того вимагають кияни», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]