Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада звернулася до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо недопущення позбавлення територіальної громади Києва прав власності на міські ліси

18 травня 2023 року, 12:41

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення позбавлення територіальної громади Києва прав на всі земельні ділянки лісогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності, на користь спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України». Відповідний проєкт рішення підтримали 62 депутати Київради. 

Як повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА, 13 грудня 2022 року на офіційному сайті Держлісагентства було опубліковано проєкт Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України». За словами начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного, аналіз даного законопроєкту дає обґрунтовані підстави вважати, що він суперечить інтересам територіальної громади столиці.

«Цей законопроєкт фактично позбавляє нашу територіальну громаду прав власності на всі земельні ділянки лісогосподарського призначення, які перебувають у комунальній власності. Це не тільки суперечить інтересам Києва, але і ставить під сумнів результати реформи місцевого самоврядування та проведеної децентралізації. Важливо, аби колеги з Верховної Ради України дослухалися до наших аргументів і не допустили прийняття цього законопроєкту», – зазначив Олександр Возний.

Нагадаємо, в Києві діють три лісопаркові господарства комунальної форми власності: КП «Дарницьке ЛПГ», КП «Святошинське ЛПГ» та КП «ЛПГ «Конча-Заспа». Загальна площа земель лісогосподарського призначення комунальних підприємств лісопаркових господарств, що розташовані в адміністративних межах міста Києва, становить 31 055 га.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]