Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська делегація відвідала City Expo 2021 та зустрілася із керівництвом мерії Барселони – Дмитро Загуменний

22 листопада 2021 року, 16:28

На запрошення компанії «Майкрософт Україна» київська делегація на чолі із керівником апарату КМДА Дмитром Загуменним відвідала щорічний Світовий Конгрес Smart City Expo 2021, який пройшов у Барселоні (Іспанія). Також представники міської адміністрації Києва зустрілися із Віце-мером з питань безпеки та превентивних заходів мерії Барселони Альбертом Батлле Бастардас та обговорили налагодження співпраці між двома містами.

«На цьогорічному конгресі Smart City Expo були представлені інноваційні технології побудови «розумних» міст, які наразі дуже цікаві Києву, адже наша столиця жваво розвивається у цьому напрямі та освоює нові сучасні технології смарт-управління містом. Окрім того, власне Барселона має чимало «розумних» напрацювань та успішний досвід планування використання територій міста. Зокрема, Києву цікавий досвід Барселони у сфері організації паркування, адже як і столиця України, Барселона обмежена у своїх можливостях щодо кількості паркомісць в центральній історичній частині. Тому співпраця у цьому питанні є корисною для Києва і може покращити комфорт як для водіїв, так і для пішоходів», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він підкреслив, що культурний і туристичний потенціал Києва не менший, ніж у Барселони, яка приваблює мільйони туристів щороку.

«Нам є чим корисним поділитися одне з одним і в галузі культури та туризму. Щороку все більше туристів із різних країн світу відкривають для себе Київ і в цьому контексті для нас дуже цікавий досвід Барселони і у сфері забезпечення загального рівня правопорядку та безпеки, а також механізм роботи екстрених служб, функціонування муніципальної поліції тощо. Адже почуватися безпечно у Києві мають і кияни, і гості нашого міста, а сучасні цифрові теології та «розумне» управління цьому значно сприяють», – сказав Дмитро Загуменний.

Зазначимо, що Світовий Конгрес Smart City Expo 2021 – це щорічний міжнародний захід, який проводиться з 2011 року у м. Барселона (Королівство Іспанія) для міст та представників ІТ-спільноти у світовому масштабі. Участь у цьому заході надає можливість активізувати та розширити можливості країн та окремих міст у сфері розвитку інноваційних технологій при створенні сервісних механізмів взаємодії влади та громади, а також встановити партнерські відносини із зацікавленими у співробітництві партнерами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]