Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська державна адміністрація отримає підтримку від благодійної організації «Bloomberg Philanthropies» для цифровізації міських послуг

16 лютого 2024 року, 14:50

16 лютого благодійна організація Bloomberg Philanthropies оголосила про підтримку Києва, яка прискорить цифровізацію важливих міських послуг, зокрема у сфері ментального здоров’я. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Київ, навіть в умовах воєнного стану, продовжує розвивати цифрові послуги для своїх громадян. Зокрема, це стосується діджиталізації послуг, що відповідають нагальним потребам мешканців столиці у сфері ментального здоров’я та стійкості міста. Завдяки сильній підтримці та допомозі Bloomberg Philanthropies Київ стане ще комфортнішим і безпечнішим містом із більш ефективною системою міського управління», – сказав Віталій Кличко.

За результатами опитування в застосунку Київ Цифровий понад 80% киян віком від 18 років повідомляють про симптоми, що відповідають посттравматичному стресовому розладу, а більшість заявляє, що війна значно вплинула на їхній ментальний добробут. Підтримка Bloomberg Philanthropies підвищить потенціал та технічну спроможність міста створювати, урізноманітнювати та масштабувати онлайн-сервіси, зокрема нові програми з охорони ментального здоров’я для тих, хто постраждав від війни, що триває, а також розширить їхні можливості.

Інвестиції Bloomberg Philanthropies, які будуть підтримані великим портфелем організацій урядових інновацій та глобальною програмою Innovation Team (i-team), допоможуть розширити онлайн-сервіси, включаючи нові програми ментального здоров’я для постраждалих від війни, а також збільшити кількість наданих міських цифрових послуг.

«Попри складні умови життя, Київ продовжує інвестувати в цифровізацію міських сервісів. Bloomberg Philanthropies радий підтримати Київ у цифровізації його основних сфер життя і ментального здоровʼя українців. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб ще більше міст могли надихнутись прикладом винахідливості та рішучості Києва», – повідомив Майкл Р. Блумберг, засновник Bloomberg Philanthropies і Bloomberg L.P., 108-й мер міста Нью-Йорк.

Також у межах програми підтримки буде забезпечено навчання для фахівців із ментального здоров’я. Хоча програма охоплюватиме ментальне здоров’я та добробут усіх жителів міста, особлива увага та психологічна підтримка будуть приділятись дітям, їхнім батькам, освітянам, а також ветеранам та членам їхніх родин.

«Наші зусилля спрямовані на те, щоб зробити життя в місті Київ кращим і більше розуміти потреби наших містян. Завдяки потужній підтримці Bloomberg Philanthropies ми зможемо посилити нашу роботу у вирішенні питань ментального здоров’я, що є критичним аспектом благополуччя нашого міста», – сказав Петро Оленич, керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА.

«Діджиталізація дозволяє Києву залишатись стійким навіть у найскладніші часи. Київ впровадив низку цифрових послуг для забезпечення безперервності спілкування та підтримки містян під час війни. Bloomberg Philanthropies пишається тим, що прискорить ці зусилля, які не тільки покращать життя на місцевому рівні, але й слугуватимуть прикладом для міст, що зіштовхнулись із численними викликами», – сказав Джеймс Андерсон, очільник програми урядових інновацій у Bloomberg Philanthropies.

Очікується, що нові сервіси розпочнуть роботу вже в цьому році. Public Digital, експертна організація, що підтримує зусилля з цифрової трансформації уряду, буде підтримувати Bloomberg Philanthropies та Київ у цій роботі.

«Уявіть собі місто, у якому всі містяни мають доступ до цифрових технологій. Місто, де кожне тап зближує нас, кожен клік є кроком до взаєморозуміння та підтримки. Це наша мета для Києва. Завдяки підтримці Bloomberg Philanthropies та їхній програмі урядових інновацій ми зможемо прискорити ці зусилля», – сказав Олег Половинко, радник мера Києва з питань цифровізації.

У межах співпраці з Bloomberg Philanthropies Київ також отримає доступ до напрацювань професіоналів із досвідом у розробці цифрових сервісів, швидкого прототипування, аналізі та вдосконаленні послуг, а також розробці даних та аналітики, продуктів та дизайну, орієнтованих на людину, системному мисленні, управлінні проєктами та їх імплементації. Командою буде керувати Олег Половинко – радник мера Києва з питань цифровізації, та Петро Оленич – керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА.

Сьогоднішнє оголошення про співпрацю з Bloomberg Philanthropies є значним кроком на шляху до стимулювання інновацій та прогресу в Києві, продовжуючи шлях міста до цифрової трансформації та покращення якості життя його жителів. Благодійна організація має багаторічний досвід із просування інновацій у містах по всьому світу, включаючи шість цифрових і-команд, створених організацією в Амстердамі, Боготі, Мехіко, Рейк’явіку, Сан-Франциско та Вашингтоні, округ Колумбія, у 2021 році та понад 20 цифрових і-команд у європейських містах від Братислави, Словаччина, до Софії, Болгарія, та Вільнюса, Литва, у 2020 році.

Київ стане 58 містом, яких обʼєднає програма Bloomberg Philanthropies i-команд у дев’яти країнах та чотирьох континентах, що представляє понад 55 мільйонів жителів.

Про Bloomberg Philanthropies

Bloomberg Philanthropies інвестує у 700 міст та 150 країн світу, щоб забезпечити краще життя для якомога більшої кількості людей. Організація фокусується на створенні довготривалих змін у п’яти ключових сферах: мистецтво, освіта, навколишнє середовище, державні інновації та громадська охорона здоров’я. Bloomberg Philanthropies охоплює всі пожертви Майкла Р. Блумберга, включаючи його фонд, корпоративну та особисту філантропію, а також Bloomberg Associates, філантропічну компанію, яка консультує міста по всьому світу. У 2023 році Bloomberg Philanthropies інвестувала 3 мільярди доларів. Для отримання додаткової інформації відвідайте bloomberg.org, підпишіться на розсилку або слідкуйте за організацією в Instagram, LinkedIn, YouTube, Threads, Facebook, та X.

Контакти Для медіа:

Київ, Катерина: [email protected]

Bloomberg Philanthropies, Сем Фалд: [email protected]

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]