Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада схвалила Рамкову стратегію відновлення міста Києва задля подолання негативних наслідків, які постали перед містом у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України

14 грудня 2023 року, 14:33

Київська міська рада схвалила Рамкову стратегію відновлення міста Києва з метою подолання негативних наслідків, які постали перед містом у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та необхідністю створення підґрунтя для швидкого та сталого розвитку міста, який, із великою ймовірністю, розпочнеться після завершення бойових дій.

Стратегія була прийнята сьогодні, 14 грудня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 77 депутатами.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, очевидно, що подолання прямих наслідків війни є першочерговим пріоритетом міської влади. Поряд із цим, для сталого та трансформаційного розвитку міста необхідно також реалізовувати довгострокові заходи, спрямовані на відновлення і поступовий розвиток економічного, інвестиційного, трудового та соціального потенціалу столиці.

«Наразі з метою подолання довоєнних викликів, а також наслідків повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, необхідно визначити пріоритети, візію, потреби, завдання та цільові інтервенції відновлення Києва в післявоєнний період у єдиному стратегічному документі та розпочати їхню реалізацію в найкоротший термін. Рамкова стратегія відновлення міста Києва – це концептуальний аналітичний документ, який ґрунтується на сильних сторонах міста та його потенціалі сприяння національному економічному відновленню. Міська влада визначила пріоритетні цілі та першочергові інтервенції відновлення міста, спрямовані на подолання негативних наслідків війни», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він розповів, що стратегія спрямована на відновлення динамічного економічного розвитку Києва, сприяння залученню міжнародного фінансування для його відновлення задля того, щоб досягнути мети, яка полягає у трансформаційних змінах.

«На першому етапі реалізації стратегії передбачено створення можливостей, необхідних для ефективного відновлення. Це включає підготовку до процесу відновлення та прискореного розвитку міста, який наразі зупинився у зв’язку з війною. На другому ж етапі буде закладено основи для повномасштабного оновлення міста та трансформаційних змін, створення простору для започаткування і моделювання структурних змін в інфраструктурі, міському плануванні, економічній діяльності, міському сполученні тощо. Сюди входять заходи, які раніше було б неможливо здійснити, зокрема великомасштабна комплексна модернізація та розвиток міської інфраструктури. Рамкова стратегія є передумовою для проєктування та розробки інвестиційної програми, детального плану і відповідної структури реалізації повоєнного відновлення», – додав Володимир Бондаренко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]