Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада закликала Кабінет міністрів України спростити процедуру розгортання модульних укриттів

05 жовтня 2023 року, 19:12

Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до нормативно-правових актів стосовно проєктування, будівництва, встановлення, утримання, експлуатації та обліку швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу. За відповідне рішення проголосувало 70 депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, на сьогодні в Києві є потреба у швидкоспоруджуваних захисних спорудах цивільного захисту модульного типу, які не є об’єктами будівництва та можуть бути оперативно встановлені у місцях скупчення людей.

«Враховуючи швидкість ворожого балістичного ракетного озброєння та постійну загрозу нових масованих авіаударів нам необхідно зробити все можливе, щоб мешканці столиці, незалежно від місця їх перебування, могли якомога швидше дістатись до захисних споруд цивільного захисту. І тут на допомогу приходять модульні укриття, які оперативно можна розміщувати на зупинках громадського транспорту, в зелених зонах та інших місцях. Однак виготовляти та встановлювати такі укриття прискореним способом на сьогодні не є можливим, оскільки все має відповідати вимогам ДБН, які є застарілими та потребують негайного оновлення. Тому Київрада закликає Уряд спростити процедуру розгортання  швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу з метою захисту мешканців від уламків ракет, боєприпасів, зарядів та інших засобів ураження», – розповів Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що спрощення процедури дозволить швидко та заощадливо встановити модульні споруди цивільного захисту, які своєю чергою сприятимуть підвищенню стійкості системи цивільного захисту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]