Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Талановитим студентам закладів вищої мистецької освіти збільшили розмір щорічних творчих стипендій

05 жовтня 2023 року, 18:59

Київська міська рада збільшила розмір щорічних творчих стипендій талановитим студентам закладів вищої мистецької освіти, включених до переліку закладів культури базової мережі міста Києва. За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха,  з січня 2024 року творчі стипендії отримуватимуть 25 студентів муніципальних закладів вищої мистецької освіти. Щомісячні стипендії у розмірі 100% ординарної академічної стипендії виплачуватимуться протягом навчального року.

«Київ знаходить шляхи підтримувати молодих митців навіть сьогодні. Ми заохочуємо талановиту молодь, яка в умовах війни демонструє неабиякі здобутки, а надалі, впевнена, гідно представлятиме культуру та наше місто. Творчі стипендії отримають студенти за успішне навчання, здобуті звання переможців на міських, регіональних, державних, міжнародних конкурсах або за участь у мистецьких заходах різних рівнів, які проводяться на території України та поза її межами. Для розгляду досягнень та відбору кандидатів на отримання стипендії у кожному закладі вищої мистецької освіти Києва буде створено конкурсну комісію», – наголосила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що розподіл кількості стипендій між закладами вищої мистецької освіти, включеними до переліку закладів культури базової мережі міста Києва, буде здійснюватись пропорційно до загальної кількості студентів кожного такого закладу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]