Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами

08 січня 2024 року, 12:04

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

Пропозиції щодо перейменування приймаються до 14 січня на електронну адресу: [email protected]

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради, ініціатор пропозиції про перейменування Володимир Бондаренко, цьогоріч місто має завершити процес дерусифікації та декомунізації, тому потрібно перейменувати кожен міський об’єкт, назва якого пов’язана з росією, її радянським та імперським минулим.

«Перейменування вулиць та провулків триває з метою зменшення культорологічного впливу країни-агресора на нашу свідомість. Це своєрідний опір задля захисту нашої культури. Українська історія з давніх-давен і до сьогодні багата знаковими подіями та славиться діячами та Героями, які гідні того, щоб на їхню честь називали міські об’єкти у столиці. Наразі місто збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 об’єктів. Згодом їх буде систематизовано і шляхом рейтингового електронного голосування в застосунку «Київ Цифровий» кияни зможуть обрати нові назви для них», – розповів Володимир Бондаренко.

Перелік вулиць та провулків щодо яких триває збір пропозицій.

Шевченківський район:

– провулок Бехтерівський.

Деснянський район:

– провулок Вешенський;

– вулиця Пушкіна.

Солом’янський район:

– вулиця Вузівська.

Подільський район:

– провулок Достоєвського;

– вулиця Нахімова.

Святошинський район:

– вулиця Сергія Єсеніна;

– вулиця Мельниченка.

Дарницький район:

– вулиця Костянтина Заслонова;

– вулиця Івана Тургенєва.

Голосіївський район:

– вулиця Софії Ковалевської;

– вулиця Стрілкова.

Печерський район:

– вулиця Станіславського.

Дніпровський район:

– вулиця Петра Чаадаєва.

Вимоги щодо оформлення пропозицій за посиланням: https://kmr.gov.ua/uk/content/pereymenuvannya.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]