Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві сквер назвуть на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла

09 листопада 2023 року, 12:19

У Печерському районі планують один зі скверів назвати іменем Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради 69 депутатами.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради, ініціатор проєкту рішення Володимир Бондаренко, український доброволець, командир 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України, учасник російсько-української війни, Герой України Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут.

«У війні за Україну ми втрачаємо найкращих. Дмитро Коцюбайло назавжди залишиться в пам’яті як сміливий та мужній боєць, справжній патріот та Захисник своєї держави. Він бився за Україну і вів за собою людей. У березні цього року тисячі українців прощались із Дмитром на Майдані. І зараз, враховуючи значну суспільну потребу та підтримані електронні петиції, ми маємо увіковічити його ім’я на карті міста. Результатом прийняття цього рішення буде обрання найкращої території для створення скверу імені Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла в Печерському районі», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що у процесі підготовки проєкту рішення було отримано згоду близьких та побратимів Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]